Education For Ancient Cultural Heritage
2019-1-UK01-KA201-062051 Referans numaralı ”Education For Ancient Cultural Heritage” Okul eğitimi projesi Birleşik Krallık Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği Erasmus+ programları altında fonlanarak ülkemizde son ayağı olan Yaygınlaştırma konferansı 23.09.2022 tarihinde Şarköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Merkezinde düzenlenmiştir.
Eski Kültürel Miras İçin Eğitim projesi, ortak antik kültür mirası da dahil olmak üzere katılımcı kuruluşların (Birleşik Krallık, Türkiye, Slovenya, Romanya ve Yunanistan) ülkelerinde eski kültürel mirasın korunması ve tanıtılmasına yönelik farkındalığın öğretilmesine ve teşvik edilmesine yönelik eğitimsel bir yanıtı desteklemeyi amaçlamaktadır.
Projenin konusunu, yapılan çalışmaları ve fikri çıktılarını tanıtmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte proje bir bütün olarak ele alınmış, eğitimciler ve öğrencilerle doğrudan temas kurularak tasarlanmıştır. Etkinlik öncesinde okul ziyaretleri düzenlenerek bölge eğitim müdürlüğü, kaymakamlık ve belediye başkanı ziyaret edilerek gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve bunun dışında paydaş kuruluşlar davet edilerek proje çıktılarının domino etkisi ile daha geniş bir alana yayılması hedeflenmiştir.
Her proje ortağı kuruluş, etkinlik için 5 katılımcı gönderdi. Ortaklar gönüllü olarak hazırlanarak katılımcılarını ülkelerini ve organizasyonlarını tanıtmaları için gönderdiler. Etkinlik öncesinde katılımcılarla okul ve resmi kurum ziyaretleri düzenlendi ve her kuruluş kendini tanıtma fırsatı buldu.
Etkinlik Şarköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sadece eğitimciler ve öğreniciler değil, halk Eğitim Merkezi Öğrenicileri de davet edilerek eğitimle ilgili tüm kurumların kapsayıcı bir şekilde hayata geçirilmesi hedeflendi. Etkinliğe katılan öğreniciler için ısınma çalışmaları ve eğitici oyunlar düzenlenerek etkinliğin çocuklar için sıkıcı olması engellenmiştir. Ayrıca eğitim kademelerini temsil eden yöneticilere yönelik etkinlikte Erasmus+ programlarının tanıtımı ve proje yönetimi ile ilgili bir eğitim bölümü de yer aldı. Bu sayede tüm paydaş kurumların Erasmus projesi ile geleceğe yönelik girişimleri teşvik edilmiş ve gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.
Etkinliğimizin ana temalarından biri de hazırlamış olduğumuz Kitabın tanıtımıydı. Her bir ortak kuruluş yöneticisi, kitabı yalnızca İngilizce olarak tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda anadilinde de tanıttı. Ayrıca kitap, partner ülkelerin dillerine çevrilerek etkinlikte fiziksel olarak katılımcılara sunuldu. Ayrıca kitabın her bir ilgili paydaş için proje web sitesinden ücretsiz olarak indirilebilen PDF versiyonu hazırlanmıştır.
https://education-for-ancient-cultural-heritage.com/resources/intellectual-output/